Serviciul de Ajutor Maltez organizează cursuri de prim ajutor pentru curierii pe bicicletă

Una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale din România, Serviciul de Ajutor Maltez, organizează cursuri de prim-ajutor pentru curierii pe bicicletă. Aceste cursuri sunt gratuite. Participanții sunt instruiți cum să acorde primul ajutor victimelor accidentelor rutiere și sunt dotați cu truse de prim ajutor, foarte utile mai ales în cazul unor accidente ușoare. Serviciul de Ajutor Maltez în România este o organizație caritabilă înființată de Ordinul Suveran de Malta.

Cursurile de prim-ajutor pentru curierii pe bicicletă au apărut dintr-o nevoie acută. Pandemia de coronavirus a dus la creșterea semnificativă a numărului de livrări, iar multe dintre acestea sunt realizate de bicicliști. Astfel, a crescut numărul bicicletelor aflate în trafic, precum și, din păcate, numărul accidentelor în care sunt implicați bicicliști. Astfel, a apărut nevoia instruirii curierilor în tehnica acordării primului ajutor, spune secretarul general al Serviciului de Ajutor Maltez, Ferenc Tischler.

Curierii instruiți în cadrul acestui program primesc o cască albă distinctivă și o trusă de prim ajutor. Aceasta este de dimensiuni mici, adaptate pentru mersul de bicicletă, spune reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez, Robert Szekely.

Cursurile de prim-ajutor sunt oferite de cadre medicale. Durata lor standard este de trei zile, însă, pentru cei care doresc să își aprofundeze cunoștințele, pot fi organizate și cursuri de o săptămână.

Related posts

Leave a Comment