Sebastian Vlădescu a încasat de la Fondul Proprietatea 34.270 euro


Doi actuali minişti au primit sume mari după ce au fost membri ai consiliilor sau comisiilor de la Fondul Proprietatea sau CEC. Este vorba de ministerul Finanţelor, Sebastian Vlădescu care a încasat de la Fondul de Proprietate în calitatea sa de preşedinte de comisie aproape 34.ooo de euro. Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei a primit lunar în jur de 3.500 de euro ca membru al consiliului de asministraţie la CEC.Suma încasată de ministrul finanţelor de la Fondul Proprietatea apare în declaraţia de avere. În total, 34.270 de euro încasaţi cât timp a fost în fruntea comisiei fondului. Chiar dacă a făcut parte din conducerea instituţiei, ministrul a declarat joi că nu ştia ca persoanele din conducerea Fondului Proprietatea îşi ţin salariile la secret.
”De ce sunt salariile confidenţiale nu ştiu. Din punctul meu de vedere nu există salariu confidenţial în sistemul public. Dacă acest lucru se întâmplă şi nu este o problemă juridică voi lua măsuri ca să dispară”, a declarat ministrul Finanţelor.
Ionuţ Popescu, directorul general de la Fondul Proprietatea a declarat că nu poate spune presei ce salariu primeşte. ”E confidenţial”, a spus el.
Potrivit declaraţiei de avere, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor s-a bucurat şi de alte remuneraţii de la instituţiile statului. A beneficiat de un salariu de aproape 54.000 de euro cât timp a fost membru în consiliul de administraţie de la CEC Bank. A încasat alţi 8.000 de euro de la Romavia, unde a fost, de asemenea, membru în consiliul de administraţie.
Şi Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a încasat de la CEC Bank aproape 7.000 de euro în două luni din 2008, cât timp a fost a fost membru în consiliul de administraţie al băncii.

Related posts

Leave a Comment