Scrisorile de dragoste ale lui Beethoven, prezentate la SoNoRo

La Cluj, muzica de cameră strânge admiratorii acestui gen la concerte susţinute în locuri mai puţin obişnuite. Concertele din cadrul festivalului SoNoRo sunt organizate în spaţii neconvenţionale, precum sala de onoare a Băncii Naţionale a României, muzeuri baroce sau alte spaţii înnobilate prin arta muzicienilor de vârf.

Clujul a devenit o a doua casă pentru SoNoRo. Şi în acest an, artişti precum Justus Grimmus sau Marcin Sieniawski vor concerta în locuri neconvenţionale. Ediţia din acest an a festivalului stă sub semnul dialogului dintre arte, este intitulată La Muse et le Poete, iar prima reprezentaţie din Cluj, din sediul Băncii Naţionale a României, a adus împreună muzica şi lectura unor scrisori de dragoste celebre, spune directorul festivalului, Răzvan Popovici. ”Voi citi scrisorile de dragoste ale lui Beethoven către iubita eternă”, a spus Răzvan Popovici.

 

Din păcate, în acest an, SoNoRo aduce la Cluj doar trei concerte, în loc de patru, mai spune Răzvan Popovici. El a adăugat că, din motive birocratice, festivalul muzical a pierdut finanţarea pe care o primea de obicei din partea Primăriei, astfel că, în acest an, echipa festivalului se bazează doar pe fondurile primite de la sponsori, în special cei din Bucureşti. Ediţia din acest an a festivalului SoNoRo este organizată în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bistriţa.

Related posts

Leave a Comment