Scădere dramatică pentru PDL, 13,7% din opţiunile de vot

Pe primul loc la opţiunile de vot este PSD cu 38, 8 procente , în timp ce PNL ar obţine 21, 1% din voturile celor care şi-ar exercita acest drept. Emil Boc şi Traian Băsescu, personalităţile politice în care românii au cea mai puţină încredere, potrivit sodajului INSOMAR.Potrivit sondajului INSOMAR , comandat de cotidianul.ro. PDL a ajuns pe locul trei în ce priveşte intenţiile de vot dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Democrat liberalii au ajuns la cea mai joasă cotaţie în sondaje, cu numai 13, 7 %.
Pe primul loc este PSD cu 38, 8 procente , în timp ce PNL ar obţine 21, 1% din voturile celor care şi-ar exercita acest drept.
Aceeaşi tendinţă de scădere se observă şi în cazul încrederii populaţiei în politicienii puterii.
Emil Boc şi Traian Basescu sunt cei în care populaţia are cea mai puţină încredere în acest moment. 88% din chestionaţi au puţină şi foarte puţină încredere în premierul Emil Boc în timp ce Traian Băsescu adună 81%. Mugur Isărescu rămâne personalitatea în care românii au cea mai multă încredere, dar nici el nu mai beneficiază de procente foarte bune: Astfel, 50% dintre români spun că au foarte puţină încredere în Mugur Isărescu, 15% că au destul de puţină încredere în guvernator. Doar 22% dintre români au foarte multă sau destul de multă încredere în el.
Boc nu este doar politicianul în care românii au cea mai puţină încredere, ci şi primul membru al cabinetului de care ar dori să scape, în proporţie de 41,1%. El este urmat, destul de departe, de Sebastian Vlădescu, în topul miniştrilor de care românii vor să scape.
Sondajul a fost realizat de Insomar în perioada 7-12 iulie 2010 pe un eşantion de 1149 de persoane cu eroare maximă admisă de 3%.
Un sondaj IPP realizat la jumătatea lunii iulie arăta că 65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte.

Related posts

Leave a Comment