România reintră în topul marilor producători de oţel

Producţia de oţel brut a României a crescut în luna august cu 43,4%, la 350.000 de tone, arată datele Asociaţiei Mondiale a Oţelului. Avansul producţiei este de peste 10 ori mai rapid decât cel al industriei mondiale.Datele statistice arată că, la nivelul primelor 8 luni din acest an, producţia de oţel brut din România a înregistrat o creştere de 59,2%, la 2,6 milioane de tone. În acelaşi interval, producţia la nivel internaţional a avansat cu 22%, la 932 milioane de tone.
Creşterea puternică a producţiei de oţel din România vine după ce, anul trecut, marca un declin de peste 30%. Astfel, Româia ieşise din rândul principalilor producători europeni de oţel.
Datele Asociaţiei Mondiale a Oţelului arată că România se află pe locul al 12-lea în rândul producătorilor de oţel din Uniunea Europeană, respectiv al 14-lea după primele opt luni ale anului.
La nivel internaţional, cel mai mare producător mondial a fost în august Germania (3,4 milioane de tone), urmată de Spania (1,12 milioane de tone) şi Italia (1,09 milioane de tone).
Topul realizat de asociaţie numără 66 de ţări.

Related posts

Leave a Comment