Revoluționarii clujeni i-au comemorat pe eroii de la 1989

Câteva zeci de revoluționari au participat, în ciuda lapoviței, la marșul comemorativ al Revoluției de la 1989. Revoluționarii clujeni spun că s-au adunat în centrul Clujului pentru a onora memoria celor care nu au mai apucat Crăciunul anului 1989.
Revoluționarii s-au adunat mai întâi în zona fostului Hotel Astoria, locul unde armata a încercat să împiedice coloana formată din miile de muncitori de pe platorma CUG să ajungă în centrul orașului. Au fost depuse coroane de flori și au fost aprinse lumânări lângă placa care comemorează amintirea celor uciși.

Marșul a continuat până în Piața Unirii, în zona monumentului Stâlpii împușcați, ridicat în onoarea revoluționarilor clujeni, în apropierea locului în care soldații conduși de căpitanul Dando Carp au deschis focul asupra revoluționarilor neînarmați. Aici a fost lansată cartea intitulată ”Stâlpi împușcați”.

După o depunere de coroane de flori, revoluționarii au pornit spre Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, unde a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor uciși.

O altă ceremonie religioasă a avut loc în cartierul Mănăștur, pentru a comemora represiunea revoluționarilor organizată în zona fostei fabrici de bere. În această seară, de la ora 18.00, este programată și o liturghie solemnă în biserica greco-catolică din Făget, la inițiativa Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

La Cluj, în 21 Decembrie 1989, au murit 30 de oameni. Unii dintre cei vinovați, cum ar fi generalul Florian Caba, nu au fost niciodată pedepsiți.

Related posts

Leave a Comment