Primăria Clujului cumpără tablete pentru elevii care nu au – Ce spun sindicatele din învățământ

Primăria Cluj-Napoca a decis să cumpere tablete educaționale pentru toți elevii din oraș care nu dispun de calculatoare, laptop-uri sau tablete pentru a participa la cursurile on-line ținute de profesori. În total, aproape 1.700 de elevi cu posibilități materiale reduse vor primi tablete. Practic, școlile clujene vor avea la dispoziție aproape 1.260.000 de lei pentru achiziția acestor echipamente.

Suspendarea activității de predare clasică a însemnat mutarea cursurilor în on-line. Cei mai mulți dintre cei peste 37.000 de elevi din Cluj-Napoca s-au adaptat destul de ușor la noua metodă de predare, impusă de pandemia de coronavirus. Însă sunt și elevi care nu dispun de calculator, laptop sau tabletă și care nici nu au posibilitatea de a-și cumpăra astfel de echipamente. Pentru acești elevi, Primăria va cumpăra tablete, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel de echipamente informatice ar fi trebuit să fie cumpărate de Ministerul Educației, încă de acum câteva săptămâni, spune liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru.

Pentru cumpărarea tabletelor, Primăria Clujului a alocat aproape 1,26 milioane de lei. Tabletele ar urma să fie achiziționate în vacanța de Paște. Aceste tablete vor avea statutul de obiecte de inventar, la fel ca și manualele școlare. Ele vor fi predate elevilor care, la finalul ciclului de studiu, vor trebui să le restituie școlilor respective.

Related posts

Leave a Comment