Prima Academie de Hunteri, deschisă la Cluj

Ce aşteptări au tinerii pentru viaţa lor profesională? Cum se văd ei integraţi la locul de muncă? O iniţiativă privată a realizat la Cluj – o zonă care a explodat economic în ultimii ani – un studiu ce relevă faptul că generaţia anilor 2000 din România are ca personaj preferat “Lupul de pe Wall Street” – vă amintiţi pelicula cu Leonardo Di Caprio. În urma studiului, specialiştii propun şi sfaturi pentru tineri – inclusiv cursuri de actorie (!) – dar şi recomandări pentru angajatori, cum ar fi crearea unor condiţii precum cele de la Google.

Prima Academie de Hunteri din Transilvania a fost deschisă la Cluj de grupul APS – Active Power Solutions şi se adresează tinerilor care ies acum de pe băncile facultăţilor şi care doresc să lucreze în domeniul vânzărilor. Un hunter este exact ca Lupul de pe Wall Street, spune reprezentanta Academiei de Hunteri, Gabriela Mironescu.

 

La academia privată unde sunt specializaţi, tinerii sunt învăţaţi să privească munca de vânzări drept o emoţie, pentru că oamenii, în condiţiile în care produsele şi serviciile sunt tot mai standard, doresc să cumpere un brand, o emoţie sau o experienţă personală, mai spune Gabriela Mironescu.

 

Academia de Hunteri este un proiect lansat după ce un antropolog clujean, Gilda Ghinoiu, a realizat un studiu care arată că, sub impactul noilor tehnologii, comportamentul tinerilor s-a schimbat profund faţă de cel al generaţiilor mai în vârstă. Astfel, tinerii doresc tot mai mult un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, iar atunci când caută un loc de muncă, nu banii sunt cel mai important element care îi motivează. Contează la fel de mult mediul de lucru, oportunităţile de dezvoltare personală, dar şi timpul liber de care au parte ori modalităţile prin care compania îi stimulează pentru a deveni creativi.

Related posts

Leave a Comment