Premieră națională: Filmul ”Omul care și-a vândut pielea”, proiectat la Cluj

Filmul multipremiat la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, ”The Man Who Sold His Skin” (r. Kaouther Ben Hania), va fi proiectat, în premieră națională și pentru o singură dată, vineri, 8 decembrie, de la ora 20:00, la Cinema ARTA, ca parte din programul European Cinema Night, eveniment la care mai participă alte 84 de orașe de pe continent. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Andrea Virginas, conferențiar și cercetător la Facultatea de Film și Teatru (Universitatea Babeș-Bolyai), dar și de un cocktail oferit de Cinema Arta.

”Sam Ali, un tânăr sirian sensibil și impulsiv, și-a părăsit țara pentru Liban, în încercarea de a scăpa de războiul civil. Pentru a putea călători în Europa și a se reuni cu dragostea vieții lui, el acceptă ca spatele să îi fie tatuat de unul dintre cei mai avangardiști și controversați artiști contemporani. Transformându-și propriul corp într-o piesă de artă de prestigiu, Sam va ajunge să înțeleagă că decizia lui nu face decât să îi îngrădească libertatea”, spun organizatorii evenimentului.

The Man Who Sold His Skin a fost dublu premiat la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul Edipo Re și premiul pentru Cel mai bun actor, acordat lui Yahya Mahayni. De asemenea, filmul regizat de Kauother Ben Hania a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru Cel mai bun film străin.

“Cinema ARTA își continuă misiunea de a promova și aduce în fața publicului titluri de foarte bună calitate, care sunt, totodată, o ocazie de a reflecție asupra lumii în care trăim. Vineri, clujenii vor avea ocazia să vadă un film care abordează teme de actualitate precum migrația, drepturile omului sau monetizarea artei. The man who sold his skin, extrem de apreciat de critici, este de neratat cu atât mai mult cu cât va fi văzut în premieră în România și într-o proiecție exclusivă, în cadrul European Cinema Night”, a explicat Monica Sebestyén, director al Cinema Arta.

Proiecția este parte din European Cinema Night și este oferită în parteneriat cu Europa Cinemas și Creative Europe Media.

Intrarea publicului la evenimentul de vineri seara va fi liberă, însă este necesară rezervarea locului la link-ul acesta. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Andrea Virginas, conferențiar și cercetător la Facultatea de Film și Teatru (Universitatea Babeș-Bolyai) și un cocktail oferit de Cinema Arta.

Related posts

Leave a Comment