Ponta: Începând de marţi o să discut cu grupurile parlamentare despre susţinerea Guvernului


Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că probabil începând de marţi va discuta cu grupurile parlamentare pe teme susţinerii noului Guvern.Întrebat dacă UNPR şi grupul minorităţilor vor primi portofolii în Cabinetul său, Ponta a spus: “Am discutat telefonic, probabil începând de marţi dimineaţă o să discut cu grupurile parlamentare din Parlament”.
El a spus că Guvernul va fi format de către USL, conform mandatului constituţional, iar în Guvern eventual vor fi tehnocraţi susţinuţi şi asumaţi de către USL.
Întrebat în legătură cu împărţirea portofoliilor între partidele din USL, Ponta a precizat că dreptul de a face nominalizări îi aparţine în totalitate, dar că există principii prinvind partitatea împărţirii posturilor între ACD şi PSD. El a adăugat că, din acest punct de vedere, liderul PNL Crin Antonescu este un partener loial şi un sprijin pentru el.
“Am stabilit cu domnul Antonescu chiar de ieri principiile care stau la baza acestor propuneri de Guvern, evident că se va păstra, conform acordului USL, ideea de paritate – jumătate, jumătate între ACD şi USL – dar primul criteriu este acela al propunerii făcute de mine, pentru că răspunderea în principal de nominalizare îmi revine mie”, a precizat Ponta.
El a spus că propunerile pentru portofoliile ocupate de PSD, PNL şi PC urmează să fie aprobate în forurile de partid, respectiv în Comitetul Executiv al PSD şi în structurile statutare ale PNL şi PC.
“Dar dreptul de a face nominalizări şi aceste propuneri îmi aparţine în totalitate mie şi, din acest punct de vedere, domnul Antonescu a fost un partener loial şi un sprijin pentru mine”, a subliniat Victor Ponta.
Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunţat, sâmbătă, la Braşov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susţine pe liderul PC Daniel Constantin.
Victor Ponta a mai declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că nu va schimba structura guvernamentală, urmând să fie 16 ministere şi 20 de membri ai Guvernului.
De asemenea, el a spus că miniştrii vor fi din USL: “Eventual vor fi şi tehnocraţi, susţinuţi de câte un partid din cadrul USL”.

Related posts

Leave a Comment