PNL a câştigat alegerile în judeţul Cluj, însă a pierdut foarte multe voturi comparativ cu localele. Cine sunt noii parlamentari din Cluj

PNL a câştigat alegerile din judeţul Cluj. După numărarea a peste 95 la sută din voturi, PNL a obţinut 27,69 la sută din voturi. PSD a obţinut un scor istoric, de 25,10 la sută din sufragii, iar USR a obţinut 15,07 la sută din sufragii.

Pe locul IV se află UDMR, cu 14,04 la sută. ALDE a obţinut 5,35 la sută din voturi, iar PMP 3,16.

 

În condiţii normale, aceste rezultate permit cu un grad mare de probabilitate să ştim care sunt viitorii parlamentari din judeţul Cluj.

 

Astfel, PNL va fi reprezentat de un senator, Marius Nicoară, şi de trei deputaţi: Florin Stamatian, Adrian Oros şi Sorin Moldovan. PSD va avea, la rândul său, un senator, Vasile Ilea, şi trei deputaţi: Horia Nasra, Cornel Itu şi Cristina Burciu. USR va avea un senator, Mihai Goţiu, şi doi deputaţi: Emanuel Ungureanu şi Adrian Dohotaru. UDMR ar urma să aibă un senator, Attila Laszlo, şi un deputat, Botond Csoma. ALDE ar urma să aibă ultimul mandat de deputat: Adrian Mureşan, deşi primul loc pe lista de candidaţi este deţinut de Steluţa Cătăniciu. Însă, ca urmare a faptului că ea a fost în conflict de interese, există posibilitatea ca mandatul său de deputat să fie invalidat, astfel că Adrian Mureşan ar ajunge în Parlament.

Related posts

Leave a Comment