Peste o treime din persoanele infectate cu COVID în ultimele 6 zile sunt vaccinate

În perioada 19-25 august 2021, din cele 219 persoane confirmate COVID-19, 76 erau sunt vaccinate cu schema completă. Datele au fost oferite de DSP Cluj, prin intermediul prefectului de Cluj, Tasnadi Istvan. Aceste cifre înseamnă o rată de infectare de 34,7% la persoanele vaccinate.

Ce spun specialiștii despre infectările la vaccinați

Specialiștii spun că 20% dintre persoanele vaccinate pot să se infecteze cu COVID-19 și pot transmite boala și altora.

Profesorul de Sănătate Publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, spune la România via Cluj, de la Via Cluj TV că în cazul persoanelor vulnerabile și cu co-morbidități vaccinul oferă o protecție, însă aceasta este limitată. În unele cazuri, vaccinul face diferența dintre viață și moarte.

“Vulnerabili continuă să fie persoanele care au co-morbidități, care sunt în vârstă și care un organism care este extrem de vulnerabil. Acolo vaccinul oferă, într-adevăr, o protecție, dar este limitată.

Pentru restul populației, care nu este într-o stare critică deja, din cauza unei alte boli, vaccinul oferă protecție, doar că fiind numere mari de oameni care sunt vaccinați jeda, adică și în România ne apropiem de 30%, în mod evident 20% din 30% reprezintă 6% care pot să dezvolte simptome.

Varianta Delta este semnificativ mai infecțioasă, printre cele mai infecțioase microorganisme pe care e avem în acest moment”, a mai spus profesorul clujean.

 

Related posts

Leave a Comment