Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier

Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, marți, 28 februarie 2023, potrivit informării emise de către Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Totuși, din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în ultimele zile, dar și a temperaturilor sub zero grade Celsius, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În principal, se acționează în vederea combaterii fenomenului de polei și a lărgirii căii de rulare. De asemenea, în colaborare cu Direcția Silvică și Ocoalele Silvice se intervine în situațiile în care sunt semnalați copaci căzuți pe carosabil sau care pun în pericol siguranța circulației în vederea degajării acestora.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 27 februarie a.c., s-a acţionat pe 17 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe patru drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 198 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 31 de drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 100 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția pe un drum judeţean. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 179 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment