Oportunități pentru clujenii care vor să investească în Moldova – La Chișinău va avea Moldova Business Week

Companiile clujene interesate să investească în Republica Moldova au oportunitatea de a participa la cel mai mare eveniment economic din acest an, organizat la Chișinău. Și aceasta în condițiile în care Republica Moldova a devenit stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce deschide noi perspective de dezvoltare a mediului de afaceri.

Mai mult, războiul din Ucraina a schimbat radical contextul geopolitic regional. Republica Moldova s-a remarcat, în această perioadă, prin maximă flexibilitate și printr-o remarcabilă capacitate de adaptare la noul context internațional. 

Practic, în acest moment, Moldova a devenit o importantă destinație de relocare și o soluție pentru lanțul de aprovizionare regională. Aceasta va fi și tema celui mai important eveniment economic din Republica Moldova. Moldova Business Week va fi organizat în perioada 15 – 16 septembrie, la Chișinău.

Practic, evenimentul arată faptul că Republica Moldova este o țară absolut sigură pentru investiții. De aceea, ea atrage deopotrivă companii care sunt nevoite să se relocheze din Ucraina din cauza războiului, firme care au decis să părăsească Rusia în contextul sancțiunilor internaționale, precum și companii românești și occidentale, care vor să investească în Republica Moldova pentru a profita de oportunitățile oferite de piața locală și de perspectiva de a participa la efortul internațional de reconstrucție a Ucrainei.

De asemenea, Moldova a devenit o placă turnantă a eforturilor internaționale care vizează sprijinirea exporturilor de produse agricole și neagricole din Ucraina, precum și pentru companiile care vor să exporte în Ucraina diferite produse, de la cele sanitare la îmbrăcăminte.

Evenimentul Moldova Business Week va fi transmis live, iar ClujToday.ro va prelua transmisiunea în direct. 

Related posts

Leave a Comment