
Mai mult, directorul Muzeului, istoricul Carmen Ciongradi, este de părere că notificarea de evacuare este nepotrivită, câtă vreme autoritățile locale și-au manifestat dreptul de preemțiune, adică intenția de a cumpăra spațiile în care funcționează muzeul, în condițiile în care moștenitorii Casei Hintz doresc să vândă acest monument istoric.
Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Local, moștenitorii Casei Hintz, în care funcționează Muzeul Farmaciei, au cerut suma de un milion de euro. Primăria Cluj-Napoca ar dori să cumpere doar parterul și subsolul clădirii, pentru care moștenitorii solicită 3.000 de euro pe metrul pătrat.
Casa Hintz este una dintre clădirile reprezentative pentru vechiul Cluj. În acest imobil a fost deschisă o farmacie în anul 1573, care a funcționat până în anul 1949, când a fost confiscate de comuniști. La parter funcționa oficina, locul unde erau vândute leacurile. La subsol se afla laboratorul, adică locul unde erau preparate leacurile, alifiile și pomezile, precum și un spațiu de depozitare. La etaj locuiau farmacistul, împreună cu familia, asistentul său și servitorii, iar podul era folosit pentru uscarea materiilor vegetale. Obiectele expuse în Muzeul Farmaciei provin, multe dintre ele, din colecția profesorului Julius Orient, care le-a donat Muzeului Ardelean în anul 1904.