”Acest parteneriat, cu Little People, şi cu un agent economic dispus să se implice în acţiuni pentru binele social, este practic concretizarea unuia dintre principalele deziderate ale Clubului nostru (Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT): încă de la înfiinţare ne-am dorit ca rolul nostru în societatea clujeană, transilvăneană şi românească, să fie unul de catalizator, de liant între două mentalităţi şi feluri de trăi până la urmă. Iar ajutorarea semenilor este un punct comun, o punte extraordinar de frumoasă între nemţi şi români, o bază pe care putem construi împreună multe dintre proiectele viitoare”, a spus Florin Bugnar, organizatorul şi directorul general al Festivalului de Toamnă al Economiei Germane.
,,Pentru noi, Cluj înseamnă acasă, iar clujenii familia noastră. Am început aici în urmă cu aproape douăzeci de ani pentru a pune bazele unei activităţi de care suntem mândri să ştim că serveşte acum tuturor micilor pacienti bolnavi de cancer din România. Suntem datori pentru totdeauna comunităţii clujene pentru sprijinul lor şi mulţumim organizatorilor pentru că ne oferă posibilitatea de a participa la Festivalului de Toamnă al Economiei Germane. Fiecare minge lovită sprijină lupta împotriva cancerului la copil”, spune Katie Rizvi, fondator al Asociaţiei Little People România.
”Dorinţa noastră de a face oamenii să zâmbească se întinde şi dincolo de pereţii Golfee. Şi răsplata sufletească este cu atât mai mare cu cât cei care zâmbesc sunt oameni care au mai puţine motive de a o face. Un eveniment cu Little People este un vis împlinit pentru noi. Minigolf contra cancer. Zâmbet contra boală. Distracţie şi ajutor, în acelaşi timp”, a declarat Ada Prundar, managing partner la Golfee.
A ajuns, anul acesta, la ediţia cu numărul cinci. Oktoberfest-ul Clujului are loc, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Piaţa Unirii. Timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia să afle din experienţe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germaniei.
Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live şi dansatori profesionişti, show-uri de modă, demonstraţii de dresaj canin şi de prim-ajutor, playground pentru cei mici, până la workshop-uri şi ateliere de job matching şi recrutare, sesiuni de business networking cu participare internaţională, sau expoziţii şi concursuri cu premii.
Ediţia din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăţi care vin să întărească rolul acestei comunităţi în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, şi primarul de raion (sector) al Köln-ului, Dr. Ralf Heinen.
Pe scena din Piaţa Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică germană, respectiv orchestre şi formaţii emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formaţia celor trei preoţi saşi din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săseşti din Sebeş), precum şi nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.