Marș triumfal al Trenului Regal prin Transilvania

Sute de oameni au asistat la plecarea Trenului Regal din Gara Cluj-Napoca. Oamenii s-au adunat pe peron, pentru a-i omagia pe membrii Familiei Regale a României. Majestatea Margareta, Custodele Coroanei Române, împreună cu Altețele Lor Regale, Principele Radu și Principesa Sofia ai României, au plecat din Cluj într-o călătorie încărcată de simboluri, care se va termina mâine, în Alba Iulia.

Acolo, au loc serbările Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și Reginei Maria ca suverani ai României Mari. Trenul Regal a oprit în gările Câmpia Turzii și Aiud, unde Familia Regală a fost primită de mulțimi de sute de oameni, iar în această după-amiază va opri și la Teiuș. 

La Cluj, Familia Regală a României a fost întâmpinată de vicepreședintele Consiliul Județean Cluj, Vákár István, de prefectul Irina Munteanu, de generalul Nicolae Tonu, de colonelul Sebastian Clițan, comandantul grupării mobile de jandarmi, de inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, precum și de alți reprezentanți ai autorităților civile și militare. Fanfara militară a dat onorul Familiei Regale. La ceremonie au participat și membrii unei delegații din Republica Moldova.

Reprezentanți ai societății civile au omagiat, de asemenea, Familia Regală. Așa ar fi lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, ai Clubului Monarhiștilor Clujeni, ai Academiei Internaționale a Sfântului Mauritius, ai Ordinului Transilvan, ai International Business Society, ai Asociației Transylvania Today, ai Asociației Cluj Today, ai Crucii Roșii, precum și ai altor organizații. De asemenea, au existat și grupuri de copii în straie populare de la Școala Onisifor Ghibu și de la Centrul Județean de Conservare și de Promovare a Culturii Populare, condus de Adriana Irimieș.

 

Up date:

Trenul Regal a ajuns în Teiuș.

Related posts

Leave a Comment