Liberalul basarabean Dorin Chirtoacă câştigă cu emoţie Primăria Chişinăului

Candidatul Partidului Liberal la functia de primar al capitalei Republicii Moldova, Dorin Chirtoaca a învins în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. El l-a învins la mustaţă pe contracandidatul comunist Igor Dodon.Dorin Chirtoacă a acumulat 50,6% din sufragiile valabil exprimate, iar pentru contracandidatul sau, Igor Dodon, au votat 49,4% dintre alegatori.
Lupta dintre cei doi a fost crâncenă. Candidatul comunist a fost în top, practic, până în ultima clipă. Pe ultima sută de metri când Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a primit rezultatele proceselor verbale din ultimele două suburbii, situaţia s-a inversat, iar echilibrul puterii a înclinat în favoarea liberalilor.
Candidatul comuniştilor Igor Dodon nu a comentat deocamdată rezultatul alegerilor.
Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a comunicat în cadrul unui briefing că după procesarea în format electronic a 100% din procesele verbale de la secţiile de votare din capitală, Chirtoacă l-a devansat pe comunistul Dodon cu aproximativ 4.000 de voturi. Pentru Chirtoacă au optat 186.916 alegători, iar pentru Dodon – 182.494. Circa 1116 buletine de vot au fost declarate nevalabile.
De această dată participarea la vot a fost de 59,6%, cu 3% mai mare decât în primul tur preliminar din 5 iunie.
La nivel naţional la ultimele alegeri locale, AIE a acumulat 377 de primari, în timp ce PCRM are 86 de primari.

Related posts

Leave a Comment