La Cluj-Napoca s-a infiintat Clubul Ecologist Roman

Dupa ce in capitala s-a infiintat Clubul Ecologist Roman, in data de 6 mai 2011 la Restaurantul Nostalgia a fost inaugurat un club similar la Cluj-Napoca. La eveniment au participat numeroase personalitati ale Clujului, politicieni, profesori universitari, oameni de cultura, jurnalisti. Evenimentul a culminat cu un cocktail si o conferinta de presa.Moderatoarea evenimentului Mariana Enache a prefatat actul constitutiv ca fiind unul determinant care are ca misie regasirea culturii in scopul „de-a dezavua relele”. Initiativa de lansare in viata publica a CER a fost lansata la Bucuresti, presedinte fiind ales academicianul Razvan Teodorescu. Initiatorii inaugurarii Clubului Ecologist Roman din capitala transilvaneana si-au propus sa adune intelectuali de referinta si oameni de bine care ar sta la baza eleborarilor de proiecte competente pentru clujeni si romani. Antal Elemer, presedintele Partidului Ecologist Roman, Wilfried Schriber, Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Filiala Cluj, Vasile Racosi, profesor la facultatea de biologieiu a UBB, Onufrie Vintler, profesor universitar la facultatea de litere, Maria Sangeorzan, jurnalista au salutat infiintarea clubului si au pledat pentru o societate sanatoasa, ecologica spirituala, culturala, morala sau fizica.
La eveniment in calitate de invitat special s-a aflat vicepresedintele CER, Viorel Pana, initiatorul proiectului de anvergura ecologist care presupune captarea ideilor, comptentelor, a persoanelor de referinta dornice sa contribuie la recladirea Romaniei de Maine.
In calitate de presedinte al Clubului Roman Cluj a fost ales fostul ambasador, profesorul universitar, una din personalitatile de referinta a Romaniei, Liviu Zapartan.

Related posts

Leave a Comment