„Katalin Varga”, premiată de Academia Europeană de Film

Pelicula „Katalin Varga”, filmată în Transilvania şi în care actriţa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, Hilda Peter, joacă rolul principal, a fost premiată de Academia Europeană de Film. Pelicula, regizată de englezul Peter Strickland, a primit distincţia „Descoperirea Europeană a Anului”.Pelicula a fost filmată în zona oraşelor Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. Apoi, post-producţia a fost realizată cu ajutorul Casei Libra Film, condusă de fondatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu. Filmul prezintă povestea unei femei violate, care este izgonită de soţul ei când află că fiul femeii nu este copilul său. După 11 ani, Katalin Varga pleacă să se răzbune pe violatorul său şi pe complicele acestuia.
Filmul a fost deja premiat cu Ursul de Argint în cadrul Festivalului de Film din Berlin. De asemenea, el a primit Marele Premiu al Festivalului de Film din Muntenegru şi Marele Premiu al Festivalului de Film din Prestany – Slovacia. Un alt premiu obţinut de peliculă este „Premiul pentru cel mai bun film străin” al Festivalului din Calgary – Canada.
De asemenea, actriţa Hilda Peter a primit premiul pentru „Cea mai bună interpretare” în cadrul Festivalului de Film din Bruxelles şi trofeul Golden Orange în cadrul Festivalului de Film din Antalya – Turcia.

Related posts

Leave a Comment