Investitorii germani sunt interesaţi de “Cluj Innovation City”. Proiectul va atrage 300 de milioane de euro în Cluj

O serie de firmele germane şi-au exprimat interesul de a investi în “Cluj Innovation City”, după prezentarea proiectului la Expo Real Munchen. Numai acest proiect va aduce pe termen lung Clujului peste 20.000 de locuri de muncă şi o creştere a populaţiei oraşului cu peste 100.000 de locuitori, în următorii 15 ani.

Proiectul “Cluj Innovation City” este pe placul investitorilor europeni, care sunt tentaţi să aducă 300 de milioane pentru ca acesta să prindă contur. Acest proiect ar urma să se finalizeze în următorii 15 ani pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va reuni peste 20.000 de specialişti în IT.
Obiectivul strategic al “Cluj Innovation City” este de a concentra capitalurile internaţionale pentru dezvoltarea de proiecte şi tehnologii inovative în domeniul IT. Realizarea acestuia se va concretiza şi în dezvoltarea a noi spaţii de birouri, laboratoare de cercetare, spaţii publice, unităţi de învăţământ şi săli de curs, dar şi unităţi hoteliere, restaurante şi cafenele, plus serviciile necesare pentru funcţionarea platformei de afaceri şi dezvoltare în domeniul IT.
Prezentarea “Cluj Innovation City” s-a dovedit a fi un real succes la Expo Real Munchen. Primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, au trecut peste rivalităţile politice şi au promovat ideile în standul Transylvania Evolution. „Cred că acest proiect poate reprezenta o parte a destinului Clujului pentru următorii 20 de ani. Clujul va fi un oraş care va avea în plus peste 100.000 de locuitori, peste 20.000 de locuri de muncă şi o creştere importantă a PIB-ului zonei, a exporturilor, a atragerii forţei de muncă foarte bine pregătite în IT, dezvoltare dar şi în domenii conexe. Prezenţa Clujului şi a Transilvaniei acolo a fost un succes. Cred că am reuşit să impunem şi a fost mai uşor să impunem Transilvania pe harta expoziţiei decât multe alte oraşe prezente”, a declarat edilul, la revenirea în ţară. Acesta a subliniat faptul că existenţa parcurilor industriale Tetarom din Cluj constituie un alt argument pentru viitorii investitori, în condiţiile în care unii dintre aceştia tatonează piaţa din România.
” Suntem competitivi pe plan european prin potenţialul pe care Clujul îl are. Mulţi au rămas plăcut impresionaţi de faptul că aici există o conjuctură favorabilă, sau o sumă de factori pozitivi, începând cu universităţi, forţa de muncă bine pregătită cu un cost destul de redus comparativ cu alte ţări din lume sau UE, cu o infrastructură relativ bună, cu proximitatea faţă de vest şi un oras al artelor şi culturii care s-a impus deja în plan mondial, dar şi o calitate superioară a vieţii faţă de alte oraşe din România şi chiar din centrul şi estul Europei. Aceste elemente duc la creşterea forţei Clujului pe harta Europei”, a mai afirmat Emil Boc.

Related posts

Leave a Comment