Începe cea de-a opta ediţie a Festivalului Bunei-Dispoziţii – Festivalul Stage

Toamna se numără bobocii! La Festivalul Stage, se numără elevii iubitori de teatru, care se adună la Cluj-Napoca pentru a-şi etala pe scenă talentele într-ale artei spectacolului. Astfel, în perioada 18-24 septembrie 2017, cea de-a opta ediţie a festivalului noi surprize îi aşteaptă atât pe participanţi, cât şi pe clujenii care se vor afla în public. Stage Festival aduce un gen unic în peisajul festivalurilor de teatru amator, şi anume, music hall-ul.

 

 

 

 

Scena din cadrul Cinema Dacia va găzdui peste 23 de trupe în festivalul  concurs, din nouă ţări. Vor exista 325 de participanţi din care 117 internaţionali.

 

Stage International Youth Theater Festival a primit distincţia EFFE LABEL- Remarkable Festival 2017-2018, oferită de către Asociaţia Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reuneşte 100 de festivaluri din peste 60 de ţări) co-finanţată de Comisia Europeană, festivalurilor care aduc contribuţie în dezvoltarea şi diseminarea valorilor culturale universale, schimburi de experienţă şi multiculturalitate. Este o distincţie anuală, acordată celor mai relevante festivaluri din lume. Unicitatea distincţiei EFFE LABEL 2017-2018 vine din faptul că Festivalul Stage este un festival de teatru amator pentru adolescenţi şi este unicul festival de teatru amator premiat de EFA.

 

”Festivalul International Stage pune Clujul pe harta culturii prin şi pentru adolescenţi şi creşte notorietatea şi vizibilitatea oraşului. Este un festival multicultural, care de peste 7 ani prezintă spectacole în limba maghiară, franceză, germană, engleză, sârbă, croată, bosniacă, bulgară, şi evident română.

 

Stage nu este doar un festival, este o comunitate omogenă de tineri creativi, talentaţi, responsabili social, implicati. Stage este singurul festival organizat de liceeni pentru liceeni, unde liberatea de manifestare şi de decizie asumată se întâlnesc cu creativitatea şi buna dispozitie. Stage e viu, liber, creativ şi dedicat tinerilor şi este festivalul care crează o legătură puternica între educaţie şi cultură, care pune accentul pe învaţare participativă, spaţiu creativ şi dezvoltarea personală prin actorie, regie, şi scriere dramatică.

 

Stage este un pas în dezvoltarea culturală a comunităţii, a abilităţilor de comunicare şi viaţă pentru adolescentţi şi propune o ”cheie nouă” pentru educaţie, una activă, racordată la nevoile tinerilor i la schimbările sociale. Educaţia poate fi prin teatru şi teatrul este parte din educaţie.

 

Prin participarea în 2017 a unor trupe din Israel, Cehia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova  sau Bosnia vom spori gradul de multiculturalism, toleranţă şi conectare la valorile culturale universale şi dezvoltarea cooperării culturale”, a spus fondatoarea festivalului, Cristina Grigore.

 

Related posts

Leave a Comment