Igor Smirnov vrea reunificarea R.Moldova, iar apoi să intre în componenţa Rusiei

Separatistul nr.1 al transnistrenilor Igor Smirnov vrea să reunifice R.Moldova, iar statul reîntregit să adere ulterior la Rusia. Liderul separatiştilor transnistreni Igor Smirnov vine cu o propunere şoc pentru Chişinău. El propune conducerii Republicii Moldova o reunificare a Republicii Moldova, iar ulterior statul reunificat să adere la Rusia. Centrele din PGS(Periferia GeoStrategică) a Rusiei s-au activizat în ultima vreme la frontiera euroatlantică făcând mai multe propuneri şocante determinate să descurajeze iniţiativele euroatlantice în regiune.După ce săptămâna precedentă liderul separatiştilor transnistreni Igor Smirnov(sosit în anul 1988 la Tiraspol având ca scop precis crearea unei enclave ruseşti care ar descuraja mişcarea de emancipare naţională a basarabenilor şi ar opta să adere la civiliţaziţa valorilor democratice şi eurooccidentale) a solicitat Rusiei să-şi instaleze propriul Scut antirachetă în regiunea pe care o administrează(încă o dată confirmând caracterul neoimperial rusesc şi că în fapt o parte din teritoriul Republicii Moldova este sub control rusesc), lansează o noua iniţiativă cu subtext rusesc: propune ca Republica Moldova să se unifice cu Tiraspolul şi după care să intre în comun în componenţa Rusiei.”Haide-ţi împreună cu Moldova să ne unim cu Rusia. De ce aşa?Am să vă explic. Noi niciodată nu am ieşit din URSS. Rusia este succesoarea Uniunii Sovietice. Germania s-a divizat în timpul războiului(..)Noi niciodată nu am trăit nici juridic, nici istoric, nici economic în statul Moldova. Totul a fost separat. Da, am trăit în comun în RSSM.De aceea exemplul Germaniei vestice şi estice nouă nicidecum nu ne convine”, a menţionat spratistul.
În acelaşi context, Smirnov l-a acuzat pe fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin că a “desfiinţat etnicitatea moldovenească şi că s-a apropiat de români, chiar dacă vorbeşte viceversa”, relatează agenţia Regnum făcând referire la serviciul de presă a liderului separatist.
Igor Smirnov este liderul enclavei transnistrene, denumite “Republica Moldovenească Nistreană”, din anul 1988, imediat ce a ajuns dintr-un oraş siberian la Tiraspol. Din anul 1988 acesta a rămas în funcţie graţie constituirii unui control de tip mafiot, a aplicării unei politici feroce la adresa potenţialilor rivali şi este creditat că va guverna şi după preconizatele alegeri din regiunea separatistă.

Related posts

Leave a Comment