Filmele clujenilor sunt așteptate în competiția locală TIFF 2021

Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din județul Cluj sunt invitați, pentru al 12-lea an, să-și înscrie producțiile în competiția locală TIFF 2021. Festivalul Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021), care împlinește anul acesta 20 de ani, continuă să descopere și să încurajeze astfel talentele locale. Clujenii își pot înscrie filmele până pe 30 iunie, prin formularul online: https://tiff.ro/competitia-locala/inscrieri.

Pentru a fi eligibile, filmele nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 30 iunie 2020 – 30 iunie 2021, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice e încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet poate fi consultat aici.

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o primă proiecție pe marele ecran și o întâlnire cu publicul, la TIFF. Premiul competiției locale TIFF 2021, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu. Lor li se vor alătura cei trei membri ai juriului Federației Fabrica de Pensule, care vor acorda o mențiune specială în valoare de 300 de euro filmului care abordează subiecte relevante pentru societatea contemporană.

Related posts

Leave a Comment