Festivalul Peninsula este, oficial, la Cluj

Cel mai important festival muzical din România, Peninsula, va fi organizat în anul 2013 la Cluj. Un protocol în acest sens a fost semnat între reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca și cei ai asociației care girează organizarea festivalului.
Potrivit primarului Emil Boc, festivalul va fi organizat în Valea Gârbăului. Municipalitatea și-a asumat investirea sumelor necesare pentru a crea în zonă rețele de alimentare cu apă și cu energie electrică, precum și drumuri de acces. De asemenea, există posibilitatea finanțării din bugetul local a unei părți din cheltuielile aferente organizării acestui festival. Emil Boc și-a exprimat speranța că acest festival va deveni un brand al Clujului și că Peninsula va rămâne minim 10 ani în oraș.

Directorul festivalului Peninsula, Laszlo Bodor, s-a declarat încântat de colaborarea cu autoritățile clujene. El a afirmat că a reușit să discute și să rezolve mai multe probleme cu administrația clujeană decât cu administrația mureșeană timp de zece ani. Laszlo Bodor spune că a fost nemulțumit de faptul că organizatorii au fost nevoiți să investească sume importante de bani pentru crearea rețelelor de utilități pe terenurile pe care era organizat festivalul. De asemenea, el a adăugat că sunt probleme juridice cu terenurile cu pricina, care au fost restituite foștilor proprietari. La Cluj, în schimb, Peninsula va beneficia de sprijinul consistent al autorităților locale și va putea fi inclusă în programul oficial al proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Organizarea festivalului va însemna un implus puternic pentru turismul clujean. Ediția din 2012 a Festivalului Peninsula a adus 600.000 de spectatori, care au urmărit 79 de formații și de DJ care au performat pe patru scene. Ideea celor patru scene va fi păstrată și la Cluj, însă organizatorii speră că numărul de spectatori va fi mai mare.

De asemenea, în același loc, pe Valea Gârbăului, cu o lună mai devreme, va fi organizat și Festivalul De la Hoya, de muzică electronică. Între echipele celor două festivaluri, Peninsula și de De la Hoya, va exista colaborare pentru organizarea unor evenimente de amploare.

Related posts

Leave a Comment