Fed Cup: România-Cehia 2-3. “Tricolorele” ratează șansa de a ajunge în semifinale

Cehia a învins România cu scorul general de 3-2 în cadrul turului I al Grupei Mondiale la Fed Cup și a obținut biletele pentru semifinalele competiției unde va întâlni Elveția, potrivit SportinCluj.ro.Punctul care duce, din nou, Cehia între primele patru echipe naționale de tenis feminin ale lumii a fost adus la dublu de Karolina Pliskova și Barbora Strycova care au învins în două seturi ( 2-6, 3-6) perechea Raluca Olaru/Andreea Mitu.

Înainte de meciul decisiv de dublu, cele două echipe naționale se aflau la egalitate, 2-2. După ziua de ieri, scorul era 1-1 între Cehia și România care și-au împărțit victoriile. Karolina Pliskova a învins-o în trei seturi pe Simona Halep, în timp ce Monica Niculescu a câștigat în fața Petrei Kvitova. Astăzi, egalitatea s-a menținut după primele două meciuri ale zilei. Petra Kvitova a suferit o nouă înfrângere, de data aceasta în fața lui Halep, dar, din păcate pentru “tricolore”, Monica Niculescu nu a reușit să o învingă pe Pliskova și să trimită România direct în semifinale.

Chiar dacă româncele s-au bucurat de o susținere necondiționată din partea suporterilor prezenți pe parcursul celor două zile în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acestea nu au izbutit să acceadă în penultimul act al Fed Cup, iar ca urmare a acestui fapt România va trebui să joace un meci de baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Related posts

Leave a Comment