Dumul Apusenilor e aproape gata, spun autoritățile județene

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în etapa finală a proiectului.

Așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.

În acest context, a fost finalizată asfaltarea unui nou sector în lungime de 7 km, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 km.

”Este un proiect european extrem de important deoarece acest tronson de drum leagă județele Sălaj, Cluj și Bihor. Tronsonul de care vorbim leagă drumul național de județul Bihor, prin  Lunca Vișagului, Valea Drăganului, Baraj Floroiu, până la limita județului Bihor. E o lucrare complexă, cu multe execuții de artă: poduri, ziduri de sprijin, subtraversări pentru ape”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

În același timp, se lucrează în ritm susținut la șase din cele șapte poduri situate pe traseul drumului.
Ultimul sector, în lungime de 10 km, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent a trecut de 90%.

Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Related posts

Leave a Comment