
Expoziția “Descendența speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluția speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucția chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o experiență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.
”În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziție este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informațiile științifice pe înțelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulți.” a declarat Eduard Olaru.
Expoziția a fost adusă la Cluj-Napoca prin intermediul ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România, care a dorit să marcheze în acest fel 205 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluției.10 februarie 2014
ASUR şi Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai invită clujenii la vernisajul expoziţiei „Descendenţa Speciei Umane” care va avea loc miercuri, 12 februarie, ora 12, cu ocazia Zilei Darwin, ce se sărbătoreşte la nivel internaţional. Este o expoziţie dedicată evoluţiei omului.
În cadrul vernisajului vor lua cuvântul:
– Vlad Nistor, Coordonator proiecte ASUR
– Prof. Dr. Ioan Bolovan, Prorector al Universităţii Babeş-Bolyai
– Prof. Dr. Laszlo Rakosy, Director, Departamentul de ecologie şi taxonomie, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai
– CS II Dr. Marius Eppel, Director Muzee, Universitatea Babeş-Bolyai.