Cum a devenit un succes fabrica de turtă dulce din Bonțida

Turta dulce tradițională de Bonțida a devenit cunoscută în toată Transilvania, grație târgurilor de produse locale. În spatele deliciosului aliment stă munca unei întregi familii, care valorifică o rețetă creată de una dintre străbunicile tânărului care a produce acum turtă dulce. Rețeta este mai veche de 100 de ani.Turta dulce de Bonțida a devenit un brand cunoscut în întreaga regiune. Gustarea cu scorțișoară și miere este cumpărată la mai toate târgurile de produse tradiționale, precum Târgul de Crăciun din centrul Clujului. Secretul succesului constă, pe de o parte, în păstrarea ingredientelor naturale ale unei rețete mai vechi de un secol, iar pe de altă parte în crearea unor forme pe placul copiilor, de la personaje precum Hello Kity la mașinuțe sau căluți din turtă dulce. ”Mie îmi place Hello Kitty pentru că este personajul meu preferat”, spune o fetiță care ronțăie turta dulce glazurată. ”Mie îmi place omul de zăpadă”, se amestecă în vorbă un băiețel.

Brutăria de turtă dulce a pornit ca un hobby al tânărului Adorjan Rigo. Acesta a investit câteva mii de euro în cuptoare și tăvi. Brutăria a devenit cu adevărat o afacere de familie atunci când tatăl tânărului a rămas șomer și a decis să muncească alături de fiul său. Producția a crescut la câteva zeci de kilograme lunar, iar, treptat, și alți membri ai familiei s-au alăturat celor doi Rigo, tată și fiu.

Un alt element care a contat a fost faptul că prețurile au fost păstrate la un nivel scăzut. O bucată de turtă dulce costă între 2 și 5 lei. Însă, datorită creșterii volumului vânzărilor, fabrica de turtă dulce a generat un venit decent, care permite celor care muncesc în brutăria din Bonțida să trăiască fără să apeleze la mila statului.

Related posts

Leave a Comment