Cum e să ai acum o mașină electrică în Cluj-Napoca?

România ține pasul în ceea ce privește energia regenerabilă, iarcompaniile militează în favoarea energiei verzi, implementânddiverse soluții precum panouri fotovoltaice, solare sau promovareatransportului electric.

Rând pe rând, administrațiile orașelor iau atitudine. În Cluj-Napoca, începând cu anul trecut, proiectul de amplasare a stațiilorde încărcare a mașinilor electrice a prins contur, la momentulactual existând peste 40 de „benzinării” verzi. De asemenea, în ultimii ani s-au achiziționat autobuze, troilebuze și tramvaie electrice, ajungând în 2021 la un număr de 41 de autobuze, 90 de troleibuze și 28 de tramvaie eco-friendly, care să ajute la rezolvarea problemelor legate de mediu.

 

Conform rapoartelor pe anii 2020-2021, în județul Cluj, numărulmașinilor electrice înmatriculate a crescut cu 54,58%, de la 273 la 422. Totuși, cei care nu vor să aștepte la rând pentru a-și alimentamașinile electrice, au posibilitatea de a achiziționa propriile stațiide încărcare.  

 

Mai mult decât atât, șoferii sustenabili au peste 60 locuri de parcare dedicate, iar autovehiculele parcate ilegal pot fi sancționate cu amenzi de până la 700 de lei. O astfel de parcare, înton cu modernizarea, este GOTO Parking, din incintaAeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. 

 

„Se poate spune că este un început promițător în sustenabilitate,iar noi ne propunem să susținem inițiativa autorităților locale de a încuraja șoferii să se orienteze spre o direcție mai verde în ceeace privește vehiculul cumpărat. Din acest motiv, am amplasat înincinta GOTO Parking două stații de încărcare a mașinilorelectrice, iar în viitor vom suplimenta numărul acestora. Ne gândim la un viitor sustenabil și modalități de reducere a energieitradiționale în favoarea energiei verzi. Azi, mai mult decâtoricând, mașinile electrice nu mai reprezintă un moft al noiigenerații ci o nouă normalitate pentru o zi de mâine mai sigură, la nivel global”, afirmă Sanda Mirabela Ardelean, administrator GOTO Parking.

 

Încărcarea mașinii electrice în incinta GOTO Parking se face prinintermediul aplicației EVConnect, iar costul este de 1.89 lei/kw.

 

DESPRE GOTO Parking

 

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional„Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcăriiEquinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediulaplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. CliențiiGOTO Parking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul estesupravegheat cu ajutorul unui sistem video performant.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, reprezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acestobiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul șiimprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre celemai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment