Cum a afectat pandemia de coronavirus piața imobiliară clujeană

Pandemia de coronavirus a dus la schimbarea comportamentului celor care activează pe piața imobiliară din Cluj. Oamenii caută locuințe mai spațioase, pentru că telemunca va fi folosită pe scară tot mai largă. De asemenea, sunt căutate case, care dispun și de câte un petec de grădină sau de panouri fotovoltaice ori solare, care pot genera energie verde. Cei care vor să își schimbe locuința vor să profite și de scăderea prețurilor provocată de pandemie.

Clujul era înainte de pandemia de coronavirus cea mai dinamică piață imobiliară locală din România. Raportat la numărul de locuitori, era orașul cu cele mai multe proiecte imobiliare în lucru. Totodată, era orașul cu cele mai mari prețuri pe metrul pătrat. Însă pandemia de coronavirus a schimbat comportamentul cumpărătorilor. Mulți dintre ei vor acum locuințe mai spațioase, eventual cu o cameră în plus, care poate deveni spațiu de lucru, în eventualitatea telemuncii. Cumpărătorii vor să achiziționeze aceste locuințe mai spațioase în contextul în care prețul proprietăților imobiliare va scădea, spune reprezentantul Blitz Imobiliare, Ionuț Timocea.

Din acest motiv, mulți cumpărători și-au amânat decizia de a investi, pentru că speră că prețurile vor scădea în continuare, spune expertul în imobiliare Răzvan Indolean.

O tendință asemănătoare este manifestată și pe segmentul reprezentat de spații comerciale și de birouri.

Related posts

Leave a Comment