Conferință LEADER Talks la Cluj

LEADER Talks este un eveniment marca Federația LEADER România care se desfășoară în format hibrid, în perioada 24-25 februarie în județul Cluj, la Beliș. Evenimentul internațional este dedicat fermierilor, oamenilor de afaceri și autorităților locale.  Potrivit organizatorilor, asigură networking-ul între instituțiile guvernamentale, cele ale UE, vine în sprijinul GAL-urilor din România și reiterează metoda și impactul Programului LEADER al UE în mediul rural românesc și nu numai. 

Evenimentul se va desfășura, în principal, la Căminul cultural din Beliș. De asemenea, participanții vor vizita și un centru social multifuncțional în comuna Săcuieu (proiect finanțat din bani europeni și locali) și vor face o vizită în Sâncraiu, un model de smart village.

La eveniment vor participa membri DG AGRI, AM PNDR, ai Parlamentului României, Parlamentului European, dar și speakeri naționali și internaționali.

Evenimentul include discursuri inspiraționale, discuții aplicate (capital și coeziune socială, respectiv beneficiile utilizării multifondului și prezentarea conceptului de LEADER Hub).

Invitații speciali din aceste două zile vor împărtăși soluții privind îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și planificarea dezvoltării locale.

”Ne dorim ca prin LEADER Talks să contribuim la o creștere armonioasă a mediului rural românesc și să ducem metoda LEADER la următorul nivel. Nu suntem la primul nostru eveniment, avem deja o experiență în organizarea de întruniri, training-uri și teambilding-uri prin care Federația LEADER se dezvoltă și își creează o poziție mai puternică în ceea ce privește cooperarea și impactul metodei LEADER”, spun organizatorii pe site-ul evenimentului.

Federația LEADER și-a propus încă de la apariția ei să fie un parteneriat public-privat de calitate și totodată să-și consolideze fundația în ceea ce privește legătura cu politicile publice, actorii locali și relațiile internaționale.

Vezi cine sunt speakerii LEADER Talks:

 

 

 

Programul LEADER este o inițiativă a Uniunii Europene de sprijinire a proiectelor de dezvoltare rurală inițiate la nivel local, în vederea revitalizării zonelor rurale și a orașelor mici. Este o abordare ce oferă ce se bazează pe identificarea nevoilor locale în vederea conservării patrimoniului rural și cultural, a dezvoltării mediului economic și a îmbunătățirii abilităților organizatorice ale comunităților.

Related posts

Leave a Comment