Clujul, pe locul al doilea după Bucureşti la preţurile apartamentelor vechi. Care sunt ultimele tendinţe pe piaţa imobiliară

Cele mai scumpe apartamente vechi se găsesc la Bucureşti, unde media este de 957 euro/mp. Cluj-Napoca este pe locul secund, cu o medie de 954 euro/mp, iar Timişoara este pe trei, cu 862 euro/mp.

Tendinţa de scădere a preţurilor pe piaţa imobiliară se va păstra cu siguranţă pe termen scurt şi cel mai probabil şi pe termen mediu, în condiţiile în care economia nu dă semne solide de redresare. Concluzia îi aparţine lui Adrian Crivii, preşedintele Darian, şi a fost făcută public prin intermediul unui comunicat. “Principalii factori ar putea fi cei determinaţi de limitarea finanţării bancare de programul Prima Casă şi de veniturile insuficient de ridicate ale potenţialilor cumpărători”, se mai notează în acest comunicat. Potrivit sursei citate, şansa relansării economiei şi a pieţei imobiliare constă în relansarea finanţării prin atragerea fondurilor europene în bugetul 2014-2020, dar şi prin asanarea pierderilor din economie, transparenţa în utilizarea fondurilor bugetare şi eficientizarea investiţiilor.
Analiştii Darian consideră programul guvernamental “Prima Casă” i-a determinat pe dezvoltatorii de pe piaţa imobiliară să concureze pe aceleaşi plaje de preţ cu apartamentele vechi. „Acest lucru a dus la scăderea ratelor de absorbţie a construcţiilor noi, care a determinat scăderea masivă a proiectelor rezidenţiale noi”, a menţionat Crivii. Datele oferite de Darian privind evoluţia preţurilor proprietăţilor imobiliare din România anul trecut confirmă informaţiile publicate şi de alte firme din domeniul imobiliar. Compania a publicat o serie de informaţii cu privire la preţurile existente în oraşele mari. Astfel, cele mai scumpe apartamente vechi se găsesc la Bucureştiul, cu o medie de 957 euro/mp. Cluj-Napoca este pe locul doi, cu o medie de 954 euro/mp, iar Timişoara este pe trei, cu 862 euro/mp.

Related posts

Leave a Comment