Cluj Insider: National Geographic promovează Transilvania ca destinație turistică

Transilvania este promovată ca destinație turistică de excepție de ediția americană a prestigioasei reviste National Geographic. Redactorii revistei au alcătuit o listă formată din 21 de destinații turistice din întreaga lume, care sunt recomandate cititorilor, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit ClujInsider.ro.

Redactorii revistei National Geographic au alcătuit o listă a celor mai frumoase destinații turistice din întreaga lume, recomandate în contextul pandemiei. Transilvania se află pe această listă. Articolul publicat de National Geographic menționează legendele din care s-a născut romanul Dracula, gastronomia tradițională, care include preparate precum mămăliga sau vinurile albe din regiunea Mediașului, multiculturalismul regiunii, farmecul cosmopolit al Clujului, pajiștile înflorite, castelele de poveste și satele pitorești. Jurnaliștii National Geographic au mai remarcat viața pastorală, pădurile Munților Carpați, precum și interesul față de Transilvania, manifestat de Alteța Sa Regală Charles, Principele Țării Galilor, moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii. Acest articol din National Geographic este foarte important, afirmă expertul în turism, Valentin Lungu.

Turismul poate beneficia din plin de pe urma unor asemenea articole, spune Ana Luca de la revista Transylvania Today.

Pe lista alcătuită de National Geographic se mai află destinații precum Hortobagy din Ungaria, Katmani National Park din Alaska, SUA, Noua Caledonie din Franța, orașul Freiburg din Germania ori Copenhaga, capitala Danemarcei.

Related posts

Leave a Comment