Cluj: A crescut gradul de colectare a deșeurilor electrocasnice

Autoritățile clujene fac eforturi pentru a organiza cât mai bine colectarea și reciclarea deșeurilor electrocasnice. Atât persoanele private, cât și instituțiile ori companiile pot scăpa gratuit de aceste deșeuri. Mai mult, există și campanii organizate de diferite rețele de magazine, care oferă reduceri celor care predau un aparat vechi și vor să își cumpere unul nou.

Colectarea și reciclarea deșeurilor electrocasnice este o provocare pentru autoritățile clujene. Acestea au încheiat parteneriate cu diferite companii private care sunt dispuse să se implice într-un asemenea proces. Practic, angajații acestor companii preiau gratuit și reciclează aparate electrocasnice, atât de la persoane private, cât și de la instituții, companii sau asociații. Pot fi predate mașini de spălat haine sau vase, cuptoare cu microunde, dar și calculatoare, televizoare, tablete, UPS-uri sau imprimante.

Operatorii din domeniul preluării deșeurilor electrocasnice spun că, de regulă, pot fi predate gratuit deșeurile voluminoase și grele, de minimum 30 de kilograme. Ei îi îndeamnă pe clujeni să predea personal deșeuri precum becurile arse sau bateriile consumate la punctele de colectare amenajate în rețelele de magazine de profil sau în benzinării. Există și rețele de magazine care oferă reduceri clujenilor care predau un aparat vechi și vor să își cumpere unul nou. O statistică neoficială arată că, în ultimii doi ani, cu ajutorul acestui sistem, gradul de colectare a deșeurilor electrocasnice a crescut cu mai mult de 15 la sută.

Related posts

Leave a Comment