
Până pe data de 30 aprilie 2016 (ultima zi de recepționare a titlurilor), cei interesați pot trimite filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, în format digital, Quick time, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 20 mbs, Stereo aac. Nu se mai acceptă alt tip de format.
Producțiile trebuie să fie realizate în perioada 8 iunie 2015 – 30 aprilie 2016. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, disponibil pe http://tiff.ro/competitie-locala/regulament, trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca. Nu vor fi acceptate în competiție filmele cineaștilor care au câștigat la mai mult de două ediții anterioare.Titlurile care intră în Competiția Locală TIFF 2016 vor fi anunţate până cel târziu pe data de 20 mai. O selecție a celor mai bune producţii dintre cele înscrise vor fi prezentate în cadrul unui eveniment special al festivalului. Atunci va fi anunțată și cea mai bună creație, desemnată de un juriu alcătuit din trei membri cu experiență în cinematografie și recompensată cu Premiul Competiției Locale TIFF. Federația culturală Fabrica de Pensule va acorda o Mențiune Specială filmului cu o viziune artistică angajată, care pune sub semnul întrebării subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană în contextul social actual.
Anul trecut, Premiul Competiției Locale i-a revenit filmului „Ridică-te și umblă! / Kelj fel, és jársz!”, regia Bán József, iar Mențiunea Specială i-a fost oferită de Fabrica de Pensule filmului „Sorin”, de Sofia Iulia Nelega.
Competiția Locală TIFF 2016, dedicată artiștilor din județul Cluj, este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația culturală Fabrica de Pensule, un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane, sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.