Ce se va întâmpla cu zecile de miliarde ale lui Mubarak?


Nu există niciun Mubarak în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni ai lumii, dar ar trebui să fie, susţine US News.Şi-a dat demisia după 30 de ani de domnia asupra Egiptului, dar nu are deloc grija zilei de mâine. Dimpotrivă, ar putea fi cel mai bogat om al planetei. E vorba, fireşte, despre Hosni Mubarak, cel care vineri a renunţat la funcţie, sub presiunea străzii şi a armatei.
Cotidianul britanic The Guardian, care citează surse din Orientul Mijlociu estimează că averea lui Hosni Mubarak ar putea fi între 40 şi 70 de miliarde de dolari. Spre comparaţie, cel mai bogat om al planetei – mexicanul Carlos Slim – ar avea doar 54 de miliarde de dolari, iar Bill Gates, patronul Microsoft, ar avea cu un miliard mai puţin.
Cel mai probabil, banii lui Mubarak nu se află depozitaţi în Egipt. Guvernul elveţian a anunţat că a îngheţat temporar orice depozit aflat în băncile elveţiene care ar putea conduce la Mubarak, într-o acţiune deloc tipică pentru o ţară în care secretul bancar era considerat sfânt. Alţi bani ai lui Mubarak s-ar afla în băncile britanice.

Related posts

Leave a Comment