Cât de sigure sunt școlile din județul Cluj?

Autoritățile locale au investit sume considerabile de bani în modernizarea școlilor din județul Cluj. Totuși, mai există școli în care clasele sunt încălzite cu foc de lemne, însă, pentru a preveni riscul izbucnirii unor incendii, aceste școli sunt dotate cu sisteme de alarmă.

Autoritățile din județul Cluj au investit sume considerabile de bani pentru a crește gradul de siguranță în școli. De exemplu, în mai mult de 60 de școli din Cluj-Napoca au fost instalate butoane de panică, ce pot fi acționate, în caz de nevoie, de profesori, de elevi sau de paznici. Aceste butoane sunt conectate la dispeceratele care deservesc deopotrivă Inspectoratul Județean de Poliție și Poliția Locală, iar, atunci când semnalul este activat, spre școala respectivă este direcționat cel mai apropiat echipaj de poliție. În consecință, a scăzut numărul de infracțiuni înregistrate în școlile clujene.

Anul anterior, în toate școlile din județul Cluj au fost înregistrate 62 de infracțiuni. Dintre acestea, 38 au fost loviri, 11 au fost furturi minore, iar 3 au fost infracțiuni de purtare sau utilizare a unor obiecte interzise, precum cuțite sau box-uri. Însă, dincolo de acest tip de infracțiuni, o preocupare majoră este combaterea consumului de droguri. De aceea, au apărut echipe multidisciplinare, formate din specialiști ai unor instituții precum Inspectoratul Județean de Poliție sau Inspectoratul Județean de Jandarmi, din cadre didactice, din părinți și din elevi. Aceste echipe au rolul de a lupta împotriva consumului de droguri, împotriva violenței și împotriva bullyng-ului.

De asemenea, din partea specialiștilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență există preocuparea pentru prevenirea incendiilor. De aceea, cele mai multe dintre unitățile școlare care sunt încă încălzite cu lemne sunt dotate cu senzori și alarmă care depistează concentrațiile mari de fum sau de monoxid de carbon.

Related posts

One Thought to “Cât de sigure sunt școlile din județul Cluj?”

  1. […] Autoritățile locale au investit sume considerabile de bani în modernizarea școlilor din județul Cluj. Totuși, mai există școli în care clasele sunt încălzite cu foc de lemne, însă, pentru a preveni riscul izbucnirii unor incendii, aceste școli sunt dotate cu sisteme de alarmă, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment