Care sunt candidatii UDMR la alegerile pentru Parlamentul European

Membrii Consiliului Permanent al UDMR. întruniţi la Cluj-Napoca, la sediul Prezidiului Executiv al Uniunii, au stabilit lista candidaţilor maghiari pentru alegerile pentru Parlamentul European. Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, crede că, în mod realist, UDMR poate miza pe două mandate de europarlamentar, însă, cu o mobilizare foarte bună, ar putea obţine trei mandate, potrivit ClujInsider.ro.

Pe primul loc pe lista UDMR se va afla actualul europarlamentar, Iuliu Winkler. Acesta a fost şi membru al Parlamentului naţional, precum şi ministru delegat. Pe locul doi se va afla Lorant Vincze. Acesta a fost secretar al UDMR pentru relaţii externe şi este preşedinte FUEN, o federaţie a organizaţiilor politice ale minorităţilor naţionale. Pe locul trei se află fostul vicepremier şi ministru al Culturii, Csilla Hegedus. Pe locul al patrulea se află reprezentantul organizaţiei de tineret a UDMR, Csongor Oltean, iar pe locul cinci actualul europarlamentar, Csaba Sogor. Acesta este pastor protestant şi face parte din Parlamentul European din 2007. Csaba Sogor a stârnit recent controverse prin faptul că, în Parlamentul European, a votat împotriva nominalizării Laurei Codruţa Kovesi drept procuror-şef european, deşi PPE, partidul la care este afiliat UDMR, decisese susţinerea candidatei din România.

 

 

Lista candidaţilor urmează să fie validată şi de Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, care se va întruni sâmbătă la Oradea. Hunor Kelemen a lansat şi un apel către Partidul Civic Maghiar (PCM) şi către Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) să se coalizeze cu UDMR şi să sprijine lista candidaţilor în alegerile din 26 mai.

 

Citiţi mai mult AICI

 

 

Related posts

Leave a Comment