Britanicii de la The Independent recomandă Clujul drept destinație turistică

Cunoscuta publicație britanică The Independent a realizat un reportaj de mari dimensiuni în care promovează Clujul drept destinație turistică recomandată. Articolul a fost republicat în Statele Unite ale Americii de MSN.com. Acest reportaj este realizat sub forma unui adevărat ghid pentru turiștii anglo-saxoni: autorii le recomandă acestora obiective turistice, restaurante și hoteluri, potrivit Transylvania Today.

Articolul publicat de The Independent pornește de la istoria Clujului, lungă de 2.000 de ani, de pe vremea orașului roman Napoca. Autorii fac referire și la legende precum cea a lui Dracula, însă au remarcat mai ales ansamblurile gotice și baroce din centrul orașului. Ei le recomandă turiștilor să exploreze mai ales Piața Unirii și centrul vechi al Clujului. Pe lista obiectivelor care trebuie vizitate se numără Muzeul de Artă, dealul Cetățuia sau centrul cultural Fabrica de Pensule. Există și recomandări de restaurante sau de hoteluri. Acest articol reprezintă o mare șansă pentru Cluj, spune specialistul în comunicare, Mihai Șona.

Acesta nu este singurul articol laudativ la adresa Clujului. În urmă cu câteva zile, revista Suitcase Magazine a inclus Clujul pe lista celor nouă orașe ale artei pe care le recomandă cititorilor săi.

Related posts

Leave a Comment