Biserica Greco-Catolică are doi noi episcopi

Catedrala Arhiepiscopală Majoră Greco-Catolică din Blaj a găzduit, într-un format restrâns, impus de pandemie, consacrarea a doi noi episcopi români uniți. Este vorba de fostul vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Călin Ioan Bot, care a devenit episcop auxiliar de Lugoj, și de fostul rector al Misiunii Catolice Române din Paris, PS Cristian Dumitru Crișan, care a devenit episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Cei doi noi episcopi au fost hirotoniți de Preafericirea Sa cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, asistat de PS Aexandru Mesian, episop de Lugoj, și de PS Claudiu Pop, episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore.

Catholica.ro a publicat mesajul Vaticanului, prin vocea cardinalului Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Răsăritene. În acest mesaj și-a exprimat părerea de rău că nu a putut fi prezent, în condițiile actuale de pandemie. „Chiar dacă sunt absent fizic, vă asigur de rugăciunile și urările mele pentru noii Episcopi, rugăciuni și urări la care se unesc Preasfinția Sa Mons. Giorgio Gallardo, Arhiepiscopul secretar și Preacucernicul părinte Flavio Pace, subsecretar, oficialii și întregul personal al Dicasterului.”

Cardinalul Leonardo Sandri a adăugat: „Îi încredințez în mod cu totul special mijlocirii Fericiților Episcopi, care cu puțin mai mult de un an în urmă au fost înscriși în calendarul liturgic chiar de către Sfântul Părinte Papa Francisc, cu ocazia vizitei Sale de neuitat în România și în special la Blaj”.

Related posts

Leave a Comment