Benoit Bavouset: România este o redută, un bastion al francofoniei

În ciuda tensiunilor politice trecătoare, România reprezintă un partener deosebit de important pentru Franța. Iar din punct de vedere cultural, România este o redută a francofoniei, este de părere noul director al Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset.Potrivit statisticilor oficiale, România este cea mai francofonă țară din Europa, în afara țărilor în care limba franceză are statutul de limbă maternă. Tocmai de aceea, dincolo de orice dispute politice, oamenii de cultură francezi privesc România în calitate de partener de o importanță deosebită, spune directorul Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset.

Interesul Franței nu este doar unul cultural. Companiile franceze se numără printre cei mai importanți investitori din Transilvania în domenii precum informatica, producția industrială, energia, comerțul ori agricultura.

De asemenea, există o cooperare excelentă franco-română și în privința educației. Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au dezvoltat linii de studiu în limba franceză, care atrag tot mai mulți studenți din Franța sau din țările francofone. Datorită liniilor de studiu în limbile franceză și engleză, Facultatea de Medicină din Cluj a reușit să atragă peste 2.000 de studenți străini. În prezent, ea este facultatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România.

Related posts

Leave a Comment