BEC: Două sesizări PSD+PC se încadrează la suspiciunea de fraudă şi vor fi trimise CC

BEC a decis, marţi, că două sesizări ale Alianţei PSD+PC de renumărare a voturilor în cinci secţii de votare din Caraş- Severin se încadrează la suspiciunea de fraudă electorală şi vor fi înaintate Curţii Constituţionale, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.Muhuleţ a precizat că, în şedinţa de marţi a BEC, au fost “îndelungi dezbateri” în privinţa a două cereri ale Alianţei PSD+PC de renumărare a voturilor din secţiile 302, 162, 251, 188 şi 179 din Caraş-Severin, iar concluzia BEC este că aceste sesizări nu se încadrează în prevederile legale privind renumărarea voturilor, ci la suspiciunea de fraudă electorală, astfel că vor fi înaintate Curţii Consitituţionale.
Potrivit lui Muhuleţ, Alianţa PSD+PC reclamă că pe listele electorale au apărut semnături că ar fi votat ale unor persoane care nu se află în ţară.
BEC a analizat în, şedinţa de marţi, şi sesizarea Alianţei PSD+PC privind renunărarea voturilor dintr-o secţie din Vaslui şi a decis că aceasta este de competenţa Birolului Electoral Vaslui, a mai spus Muhuleţ.
El a arătat că la Vaslui au fost renumărate cele 3.000 voturi nule şi s-a constatat că 42 dintre acestea sunt valabile, iar BEJ Vaslui a întrebat BEC dacă este de comepetenţa sa soluţionarea acestei probleme. “Este strict competenţa lor de a renumăra voturile de acolo”, a precizat Marian Muhuleţ.
Muhuleţ a precizat că BEC va avea o nouă şedinţă miercuri, la ora 10.00.

Related posts

Leave a Comment