Andras Farkas a demisionat din conducerea Federației Share. Omul care a adus titlul de Capitală Europeană a Tineretului pleacă din echipa proiectului Cluj 2015

András Farkas a renunțat la mandatul său de director executiv al Federației Share Cluj-Napoca. András Farkas își va continua mandatul de coordonator executiv al Rețelei Capitalelor Europene de Tineret, cu un mandat de 12 luni care are obiectivul principal de a stabili dezvoltarea strategică a acestei rețele cu sediul la Bruxelles.”Este un pas făcut înainte. Pe de o parte doresc să răspund acestei sarcini, care mă onorează, de a coordona timp de 12 luni activitatea Rețelei Capitalelor Europene a Tineretului (Network of European Youth Capitals – N-EYC). Pe de altă parte, doresc să revin la baza mea personală, Grupul Pont. Ne mândrim de faptul că avem baza la Cluj-Napoca, Transilvania, România, dorim să lucrăm prin proiectele proprii. Vom avea un portofoliu întreg și în contextul Cluj2015, ne-am stabilit mai multe cooperări internaționale în ultima perioadă, deci avem oportunitatea să ne consolidăm activitatea.

Sunt recunoscător pentru tot ceea s-a făcut de mai multe sute de organizații, persoane, la nivel local, regional, național, european pentru a ajunge la acest moment, de a fi la o distanță de numai 6 luni de a purta acest titlu european. Noi și numai noi vom fi Capitala Europeană a Tineretului!

Predau ștafeta prin prisma faptului că acordul oficial asupra titlului s-a semnat de către municipalitate la sfârșit de aprilie, deci suntem în linie dreaptă, avem proiectele strategice în derulare și am reușit să atragem primele finanțări externe, care sunt critice pentru procesul capitalei.

Cred că sectorul de tineret are puterea de a continua munca în spiritul conceptului și mottoului SHARE cu care s-a câștigat acest titlu. Credeți-mă, se vorbește în Europa despre Cluj și vom deveni acel reper, acea destinație de tineret din Centrul și Sud-Estul Europei, ceea ce ne și propunem prin acest titlu.

Nu în ultimul rând, dorim să ne asumăm contribuția pentru noua provocare și anume titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Voi lucra personal, voi implica echipa Grupului Pont în vederea atingerii acestui nou obiectiv”, a spusn Andras Farkas.

Dincolo de cuvintele frumoase, demisia lui Andras Farkas vine pe fondul conflictelor dintre mai mulți membri ai Federației Share, cea care coordonează proiectul Cluj2015.

Related posts

Leave a Comment