Americanii au adus la Câmpia Turzii cele mai moderne drone militare din lume

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, David Muniz, şI comandantul Escadrilei 31 Aviano, generalul de brigadă Jason E. Bailey, vor vizita Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii. În cadrul vizitei, vor fi purtate discuții legate de cooperarea militară româno-americană și de cooperarea în cadrul NATO. În cadrul evenimentului va fi prezentată, în expoziție statică, o aeronavă MQ-9 Reaper, care este una dintre cele mai moderne drone militare din lume.

 

Vizita are loc în contextul în care un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Militarii americani vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

 

Aeronava MQ-9 Reaper este un vehicul aerian fără pilot (UAV) capabil să efectueze operații de zbor comandate de la distanță sau autonome, fiind dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF).

 

Personalul care operează aeronava este dispus, de regulă, în unități militare staţionare şi poate să angajeze obiective și să observe terenul folosind mai mulți senzori, inclusiv o cameră termografică. Comanda operatorului durează 1,2 secunde pentru a ajunge la dronă printr-o legătură prin satelit. MQ-9 Reaper este echipat cu șase rampe de acroșaj, rampele de acroșaj interioare pot transporta maxim 680 kg fiecare și permit transportul rezervoarelor de combustibil externe. Rampele de acroșaj de la mijlocul aripilor pot transporta câte 600 kg (270 kg) fiecare, în timp ce rampele de acroșaj din exterior pot transporta maxim 200 de kilograme (91 kg) fiecare.

Related posts

Leave a Comment