Agata Olteanu, premiată la Festivalul de Film de la Gijon

O clujeancă a fost premiată la prestigiosul Festival de Film de la Gijon.

Tânăra cineastă Agata Olteanu este studentă în anul III la specializarea Regie de film și televiziune din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai. Ea a primit Marele Premiu al Festivalului Internațional de la Gijon pentru un scurtmetraj inspirat de pandemie, intitulat Să crești sub un cireș amar. Filmul este realizat sub forma unui eseu video, care surprinde viața zilnică și întâmplări amuzante și inconfortabile.

Agata Olteanu a folosit un telefon mobil pentru a documenta și pentru a filma cele mai multe dintre scene. Proiectul său cinematografic a fost coordonat de Radu Jude și de Adrian Sitaru. Eseul cinematografic stârnește emoție și zâmbete, deoarece cineasta Agata Olteanu reușește să folosească atât ironia, cât și autoironia. Tânăra cineastă a participat la mai multe festivaluri, inclusiv la atelierul Let s Go Digital, din cadrul TIFF.

Acest premiu arată că Clujul devine unul dintre cele mai importante centre cinematografice din regiune. Acest lucru se datorează comunității create de festivaluri precum TIFF, dar și de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Sapientia, care au creat specializări în domeniul filmului și televiziunii. Așa cum ați aflat zilele trecute chiar în cadrul emisiunii Obiectiv România de la Radio România Actualități, Universitatea Babeș-Bolyai a inaugurat în zona Lombului și primul Centru de Industrii Creative. Acesta include și unul dintre cele mai mari studiouri de filmare și de înregistrări audio din această regiune.

Related posts

Leave a Comment