Piața creditelor din România a ajuns la o maturitate comparabilă cu cea reprezentată de economiile dezvoltate. Din ce în ce mai multe credite imobiliare sunt luate prin intermediul brokerilor de credite. Un element esențial este acela că brokerii de credite acționează în interesul clienților, spune Florina Pop, fondatoarea PFG Finance, invitată la emisiunea Business Cafe de la Via Cluj TV.
Practic, clienții PFG Finance nu plătesc nimic pentru serviciile brokerului de credite, pentru că aceștia își finanțează activitatea cu ajutorul comisioanelor luate de la diferitele bănci comerciale. Prin lege, toate băncile plătesc același comision, de aceea brokerul acționează cu imparțialitate în interesul persoanei care solicită creditul. Acest lucru înseamnă că, indiferent de situație, clientul are de câștigat. La rândul lor, băncile au de câștigat deoarece brokerii de credite reprezintă o importantă forță de vânzări pentru care instituțiile bancare nu plătesc decât un comision, nu au cheltuieli fixe cu chirii pentru sedii, angajați și alte plăți recurente.
Mai mult, o relație funcțională dintre un client și un broker de credite nu se rezumă strict la momentul semnării contractului. Brokerii de credite, spune Florina Pop, își vor informa clienții cu privire la schimbările care apar pe piață, inclusiv dobânzi mai bune, și îi vor ajuta pe aceștia să își refinanțeze creditele, ori de câte ori o asemenea decizie se impune.