Proteste în Anglia pentru abrogarea uneia din cele mai vechi legi a avortului

Sute de protestatari s-au aliniat sâmbătă pe stradă în fața Înaltei Curți din Marea Britanie, cu pancarte de pichet pe care scria „Trupurile noastre, dreptul nostru de a decide”, înainte marșului pe străzile din centrul Londrei, ei au cerut reformarea legilor referitoare la avort pentru femeile din Anglia și Țara Galilor.

La începutul acestei luni, o femeie din Marea Britanie, care a folosit medicamente pentru a întrerupe o sarcină după limita legală permisă în Regatul Unit a fost condamnată la 28 de luni de închisoare conform legislației din Epoca Victoriană, într-un caz care a stârnit solicitări pentru o revizuire a legilor justiției reproductive din țară. Femeia, care are trei copii, va executa 14 luni în arest, a relatat CNN.

„Este pur și simplu ridicol că statul, guvernul, continuă să se implice, e dreptul oamenilor de a alege avortul”, a declarat Nadia Hirsi, o actriță și realizatoare de teatru în vârstă de
23 de ani cu sediul în Londra, pentru CNN, în timp ce participa la protestul din Londra.

Legile actuale sunt restrictive

În prezent, avortul este legal în Regatul Unit până în primele 24 de săptămâni de sarcină. După acest prag, femeile care și-au administrat medicamente pentru întreruperea sarcinii sunt pasibile de o pedeapsă cu închisoarea de până la detenție pe viață.

În cazul recent care a fost pe prima pagină a multor publicații, mama a trei copii, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnată la 28 de luni de un judecător de la Stoke-on-Trent Crown Court din centrul Angliei, în temeiul legii cu privire la infracțiunile împotriva persoanei, care datează din anul 1861. Femeia era însărcinată între 32 și 34 de săptămâni în momentul în care a luat medicamentul.

În anul 2021 au existat 214.256 de avorturi în Anglia și Țara Galilor, potrivit site-ului guvernului britanic. Dintre acestea, 89% au fost efectuate sub 10 săptămâni.
„Când nu avem căi sigure și legale pentru avort, se ajunge la decesul mai multor persoane însărcinate, problema se înmulțește atunci când oamenii sunt marginalizați.”, a spus Dr. Annabel Sowemimo, un registrator comunitar de sănătate reproductivă.

CITEȘTE ȘI:

Protest cu sute de angajați din educație – Află care este motivul

Încă o destinație spre Marea Britanie de pe Aeroportul din Cluj

Related posts

Leave a Comment