Paul Niculescu este numele unui jurnalist puţin relevant pentru Cluj. Este directorul editorial al ziarului Monitorul de Cluj şi a condus o publicaţie jenantă, intitulată Ziarul Popular. Vreme de trei ani, după cum aflăm din pdf-urile Ziarului Popular publicate pe Monitorul de Cluj, directorul editorial Paul Niculescu a supervizat publicarea de hotărâri de Consiliu Local şi de măreţe opinii ale primarilor din Huedin şi din Turda, colegii de partid ai fratelui său, Rareş Niculescu, fost europarlamentar, care a devenit celebru după ce a mâncat bătaie de la o fată, într-un bar de manelişti.
Ziarul Popular a fost finanţat din banii publici ai Primăriilor Turda şi Huedin fără să fi trecut printr-o procedură transparentă de achiziţii publice. Totuşi, directorul său editorial, Paul Niculescu, dă lecţii de deontologie. Deranjat de faptul că o asociaţie din care fac parte a obţinut finanţarea unui proiect pentru editarea unei reviste care prezintă evenimentele culturale ale Clujului, a publicat, într-un gest de curaj suprem, un articol calomnios nesemnat în celălalt ziar pe care îl conduce, Monitorul de Cluj.
În goana condeiului, Paul Niculescu uită să spună că finanţarea primită de Asociaţia Cluj Today a venit în urma unui proces transparent de selecţie, spre deosebire de finanţările primite de Ziarul său Popular. De asemenea, Monitorul de Cluj, nava-amiral a flotei de publicaţii Monitorul de Cluj – Ziarul Popular, a beneficiat de un mare număr de reclame plătite din bani publici, fără ca acestea să fie neaparat rezultatul unei proceduri transparente de achiziţii publice.
În aceste condiţii, gestul de publica articole calomnioase în Monitorul de Cluj este unul de fariseism suprem, mai ales că Paul Niculescu publică jumătăţi de adevăruri. De exemplu, ”informaţia” că Transylvania Today a publicat un interviu cu primarul Emil Boc (şeful de partid al lui Rareş Niculescu!), fără să reproducă măcar un fragment din interviul incriminat. Dacă ar fi făcut acest lucru, ar fi fost evident că nu este vorba de un interviu de complezenţă, ci unul axat pe teme care privesc comunitatea. Cei interesaţi pot face o comparaţie între interviul invocat de Paul Niculescu şi mostrele de prostituţie jurnalistică reprezentate de Ziarul Popular, ale cărui pdf-uri disponibile on-line acoperă perioada 2012 – 2015.
De asemenea, Paul Niculescu nu are nici o problemă cu faptul că alte asociaţii au primit finanţări publice pentru a edita alte reviste. De exemplu, asociaţii culturale maghiare care tipăresc reviste pentru comunitatea lor cu ajutorul banilor oferiţi în mod transparent de municipalitate.
Poate că ar fi bine ca Monitorul de Cluj să remarce bârna din ochiul său, nu paiul din ochii altora…