PNL si PSD nu vor sa acorde dreptul la vot celor 4 milioane de romani de peste hotare

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat mimează preocuparea față de introducerea votului prin corespondență. În realitate, ambele partide sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor 4 milioane de români de peste hotare să poată vota în condiții decente, așa cum votează cetățenii altor state ale Uniunii Europene.
Discursul lor contrazice faptele.
PSD si PNL au respins în Parlamentul României în data de 9 decembrie 2014 legea votului prin corespondență, în condiţiile în care această lege a fost elaborată de specialiști în materie electorală pentru a îmbunătăți cadrul juridic în ceea ce privește organizarea alegerilor peste hotare.
Precizăm că în data de 4 martie a acestui an, domnul deputat Eugen Tomac, Președintele Partidului Mișcarea Populară, a depus în Parlament din nou legea votului prin corespondență și legea votului electornic, ambele inițiative fiind de 6 luni în Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, a propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Din luna martie și până în prezent, Comisia creată special pentru modificarea legislației în ceea ce privește organizarea alegerilor, nu a organizat nici măcar o dezbatere pe marginea celor două inițiative și nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial față de acest demers.
Precizăm că această comisie este condusă de domnul deputat PNL Mihai Voicu – Președinte și doamna deputat Luminița Adam – vicepreședinte. În componenţa comisiei, sunt atât membri PNL, precum Dobre Victor Paul, Haşotti Puiu, Oltean Ioan, Tişe Alin Păunel, cât şi PSD, precum Chiriac Viorel, Federovici Doina Elena, Nicolicea Eugen, Vlase Petru Gabriel şi nu în ultimul rând, Zgonea Valeriu Ştefan.
Aşadar, realitatea nu e cea prezentată în conferinţele de presă ale PSD-ului şi ale PNL-ului, destinate atractivităţii electorale, ci în tergiversarea acestui proiect de lege care este în beneficiul românilor, dar nu şi al acestor partide vechi şi rigide.
Intre dreptul tuturor cetatenilor romani, de a-si alege prin vot conducătorii și interesele meschine ale celor doua partide, PNL si PSD, s-a optat pentru interesele de partid.
Credem ca românii din afara țării vor înțelege si trata cum se cuvine această opțiune.

Partidul Mișcarea Populară

Related posts

Leave a Comment